Les canelés de saison | “Noyau d’abricot” et “Pamplemousse et noix”

    Our pair of seasonal canelés for this month, “Annin” and “grapefruits and nuts” are available from tomorrow, June 2nd.Annin or apricot kernel, now commonly known as the ingredients of Annin-dofu or almond jelly, was originally used for “Yakuzen”, the traditional medicinal cooking in China. Annin canelés are adorably decorated with apricot kernel fondant and bright red Kuko-no-mi or Goji berry on top. The paste of apricot kernel mixed in the dough, they have pronounced annin taste.Grapefruits and nuts canelés are very unique with a taste you have never tasted before. Brushed up with pink grapefruits jam and chips of almond on top, there are nuts paste mixed in almond dough. The sweetness and rich taste of nuts matches perfectly with the bittersweet and sourness of the jam.The rainy season is now approaching. It could be a great opportunity to look for your favorite umbrella or a pair of rain boots and catch up with your reading.

    6月の季節のカヌレは「杏仁」と「グレープフルーツとナッツ」が、明日6月2日(木)よりお目見えです。「杏仁」は生地の中に杏仁餡、上に杏仁フォンダンとクコの実をのせました。杏仁は杏の種(仁)をパウダーにしたもので、もともとはスイーツではなく、中国では薬膳料理に使われていたそうです。赤いクコの実がかわいらしい、杏仁独特の風味をしっかり感じてもらえるお味です。「グレープフルーツとナッツ」はアーモンド生地の中にナッツ餡を入れて、上にピンクグレープフルーツジャムとアーモンドの欠片をのせました。ナッツの濃厚なコクと甘さがピンクグレープフルーツジャムのスッキリとした甘酸っぱさや苦みと合わさって、今までにない新しさをまとったカヌレに仕上がりました。だんだん雨の多い季節が近づいてきました。お気に入りの傘やレインブーツ、雨の日に読むための本などを見つけて、雨の日も有意義に過ごしたいものですね。