Les canelés de saison |“Fleur de sel de Guérande” et “Mango Orange”

    July 1st is the day Mt. Fuji, the highest mountain in Japan, opens for climbers. Mountains were considered to be sacred and climbing mountains on weekdays used to be prohibited but it became open for climbing during a certain period during the summer. Some festivals are held throughout Japan on this day to wish for safety of climbing mountains. Mt. Fuji has been registered as a world heritage site since 2013 and the 3 climbing routes from Shizuoka side are open from 10th of July to 10th of September. More than 300,000 people visit to climb every year during these 2 months. It would be a great idea to climb the mountains nearby and enjoy the sound of wind and birds for this summer. Our pair of seasonal canelés for this month, “Salt of Guérande” and “Mango Orange” are available from today, July 1st. The Salt of Guérande canelés are made with salty dough flavored with “fruits of the sea” or salt of Guérande, France. You would enjoy the fresh afternote spreading as the mild saltiness gently brings out its sweetness. The Mango Orange canelés have dried mango covered by white bean paste inside, decorated with our homemade fresh mango orange jam and rosemary on top. Its juicy orange color sparkles like the summer sun.

    7月1日は日本で一番高い山、富士山の山開きです。日本では昔から山は神聖な場所とされ、平日の登山は禁じられていました。夏の一定期間だけ登山者に山を解放するようになったことが「山開き」の始まりと言われ、現在では夏山登山の安全を祈願しお祭りなどが各地で行われています。富士山は2013年に世界遺産に登録され、4つのルートのうち、静岡県側にある3つのルートの山開きは7月10日に変更されました。9月10日の閉山日まで、約2ヶ月ほどしかない登山シーズンには毎年30万人を越える登山者が頂上を目指しています。夏山のシーズン、近隣の山に登り鳥の声や風の音に耳を澄ます夏休みもいいものです。7月の季節のカヌレは「仏ゲランド産塩」と「マンゴーオレンジ」が、本日7月1日(日)よりお目見えです。「仏ゲランド産塩」は”海の果実”と呼ばれるゲランド産塩を使った塩生地のカヌレです。まるみのあるしょっぱさが甘さを引き立て、爽やかな余韻が広がります。「マンゴーオレンジ」はドライマンゴーを白あんで包んだものを中に入れ、生のオレンジからつくった自家製のマンゴーオレンジジャムとローズマリーをのせました。みずみずしいオレンジ色が夏の太陽を想わせる一品です。