Les canelés de saison | “Citron” et “Maïs”

    The color of the mountains is turning greener and greener as it rains. There are flowers that are collectively called “rainy flowers”: self heals, convolvulus, gentian, violets, Campanulas, and so on. They are called “rainy flowers” for various reasons: it would rain when they are picked or bloom, bloom around the rainy season and are simply beautiful when they are wet. It might be fun to pay attention to your steps to find your own rainy flowers this rainy season. Our pair of seasonal canelés for this month, ”Lemon” and “Grilled Corn” are available from June 1st. Lemon canelés are decorated with jam made from lemons and sprinkled with chopped pistachios. The refreshing clear smell and sourness of lemon are very suitable for the early summer. Grilled corn canelés are with the dough mixed with cornmeal, soy sauce, and freeze-dried corn. The sweetness of the corn and the toasty aroma of soy sauce would amuse your mouth with the crunchy texture.

    山々の緑が雨に打たれて色濃くなってきました。「雨降花(あめふりばな)」と呼ばれる花があるのをご存知でしょうか。靭草(うつぼぐさ)や昼顔、龍胆(りんどう)、菫、螢袋(ほたるぶくろ)などです。摘み取ると雨が降る、花が咲くと雨が降る、梅雨の頃に咲き始める、雨に濡れているさまが美しい…など理由はさまざま。雨の季節、足もとに目を向けて自分なりの「雨降花」を探してみるのもいいですね。6月の季節のカヌレは「檸檬」と「焼きとうもろこし」が6月1日(火)よりお目見えです。「檸檬」はフレッシュなレモンから作った自家製ジャムに刻んだピスタチオを散らしました。爽やかなレモンの香りが広がる、初夏にぴったりのカヌレです。「焼きとうもろこし」はとうもろこしのパウダーと醤油を入れた生地に、ドライのとうもろこしを入れて焼き上げました。サクサクの食感にとうもろこしの甘みとしょう油の香ばしさに夏の訪れを感じるカヌレです。