Here comes a season the soft spring breeze brightens up our hearts. Did you know April 14th is Orange day following Valentine’s Day on February 14th and White Day on March 14th? On Orange Day, people are encouraged to gift oranges to cherish being in love as the floriography of oranges is the joy of brides. Oranges are also known for a symbol of prosperity or fecundity as their trees bloom and fruit at the same time. On this day, gifting orange itself or things in orange color is rather common but it would be also fun to taste something orange with beloved ones. Our pair of seasonal canelés for this month, “Cherry Blossom” and “Honey and Cheese” are available on April 1st. Cherry blossom canelés have the smooth bean paste put inside of the cherry blossom dough and decorated with cherry blossom paste, pickled flowers and snowed with freeze-dried mochi rice cakes. They have a delicate flavor just like the image of the fragile flowers. Honey and Cheese canelés are decorated with handmade cheese crumbles and paste of cream cheese mixed with honey is squeezed inside. Please enjoy the sourness of cream cheese, mellow sweetness of honey and a hint of saltiness.
やわらかな春風に心華やぐ季節となりました。4月14日は「オレンジデー」というのをご存知でしょうか?2月14日のバレンタインデー、3月14日のホワイトデーに続き、「花嫁の喜び」という花言葉を持つオレンジを贈り、愛を深め合うという意味が込められているそうです。オレンジはひとつの木が花と実を同時につけ、果実がたくさんなることから「繁栄」や「多産」のシンボルでもあります。日本ではオレンジそのものや、オレンジ色のものを贈りあうとされていますが、オレンジにちなんだ飲みものやスイーツを大切な人と一緒に味わうのもいいですね。4月の季節のカヌレは「さくら」と「はちみつとチーズ」が4月1日(木)よりお目見えです。「さくら 」は桜生地の中にこし餡、上に桜餡と桜の塩漬けをのせ、氷餅をふわりと落としました。繊細で淡い桜のようにやさしいお味に仕上がっています。「はちみつとチーズ」はクリームチーズとはちみつを合わせたものを絞り入れ、手作りのチーズクランブルをのせました。チーズの酸味とはちみつの甘さとほんのり塩っけがくせになるお味です。