Les canelés de saison | “Chocolat gonomi” et “Chocolat blanc et Raisin sec au rhum”

    A hint of spring is beginning to drift in the air while the weather remains bitterly cold. February 4th is “Ritsshun”, the first day of spring on the old calendar. “Ritsu “means a beginning and the day used to be New Year’s Day in the old calendar. As the saying goes, “A good beginning makes a good ending”, the beginning of anything is very important. To anticipate a good, peaceful year, it may be a nice idea to fill our hearts with joy and gratitude, and spend a wonderful day of the beginning. Our pair of seasonal canelés for this month, “Chocolat Gonomi” and “White Chocolate and Rum Raisin” are available from today, Thursday, February 1st. The Chocolat Gonomi Canelés are with the Chocolat dough mixed with cranberries. They are decorated with dried fruits: cranberries, green raisins, apricots, and blueberries after being dipped in the ganache mixed with raspberry jam and dressed up with powdered sugar. The bitter-sweet taste of chocolate and the enjoyable texture may be something you might find addictive. The White Chocolate and Rum Raisin Canelés are decorated with white chocolate ganache mixed with chopped rum raisins and crushed peanuts on top while the vanilla-flavored dough is filled with rum raisins too. Please enjoy the rich scent of the rum raisin with the sweetness of white chocolate.

    厳しい寒さが残る中、春の気配がほんのり漂いはじめています。2月4日には立春を迎え、暦の上では春になります。「立」には「始まり」の意味があり、古暦では立春こそが新しい1年の始まりでした。「始めよければ終わりよし」という格言もありますが、何事を行うにも最初が大事という意味です。気分よく一年を過ごすため、喜びと感謝で心を満たし、素晴らしい始まりの日を過ごしたいものです。2月の季節のカヌレは「ショコラ五ノ実」と「ホワイトチョコとラムレーズン」が本日2月1日(木)よりお目見えです。「ショコラ五ノ実」はショコラ生地の中にクランベリーを入れ、上にクランベリー・グリーンレーズン・アプリコット・ブルーベリーをラズベリージャムを混ぜたガナッシュにつけてのせ、仕上げに粉糖をふりかけました。チョコレートのビターな味わいと果実の食感をお楽しみください。「ホワイトチョコとラムレーズン」はバニラ生地の中にラム酒漬けのレーズンをたっぷり入れ、上にはラムレーズン入りのホワイトチョコレートのガナッシュを絞り、八ツ割ピーナッツをのせました。甘いホワイトチョコレートのコクにラムレーズンの芳醇な香りがふわりと漂います。