Les canelés de saison | “Chocolat gonomi” et “Chocolat blanc et Raisin sec au rhum”

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    We can almost hear the footsteps of spring, though the weather is still cold. On the almanac calendar, February 3rd marks the “Ritshun,” the first day of a new year. As the saying goes, “A good beginning makes a good ending”, if things start out well,they will flow well and eventually lead to a positive outcome. To make this year full of joy, we should spend the beginning day with a good attitude.

    Our pair of seasonal canelés for this month, “Chocolat Gonomi” and “White Chocolate and Rum Raisin,” are available from today, February 1st.
    The Chocolat Gonomi Canelés are with the dough mixed with Chocolat and cranberries. They are decorated with dried fruits: cranberries, green raisins, apricots, and blueberries after being dipped in the chocolate ganache mixed with raspberry jam and dressed up with powdered sugar. The bitter-sweet taste of chocolate and the enjoyable texture of the five fruits may be something you might find addictive.

    The White Chocolate and Rum Raisin Canelés are decorated with white chocolate ganache mixed with chopped rum raisins and peanuts on top, while the vanilla-flavored dough is filled with rum raisins, too. Please enjoy the rich scent of the rum raisin with the sweetness of white chocolate.

    寒さのなかに春の足音が聞こえはじめました。2月3日には立春を迎えます。「立」には「始まり」の意味もあり、古暦では立春こそが新しい1年の始まりだと考えられていました。「始めよければ終わりよし」ということわざもあるように、物事は出だしがうまくいけば、その後の流れも良くなり、最終的にはいい結果に繋がるという意味です。この1年を喜びに溢れたものにするためにも、はじまりの日をご機嫌に過ごしたいものです。

    2月の季節のカヌレは「ショコラ五ノ実」と「ホワイトチョコとラムレーズン」が本日2月1日(土)よりお目見えです。「ショコラ五ノ実」はショコラ生地の中にクランベリーを入れ、上にクランベリー、グリーンレーズン、ブルーベリー、アプリコットをラズベリージャムを混ぜたチョコガナッシュにつけてのせ、仕上げに粉糖をふりかけました。チョコレートのビターな味わいと五つの果実の食感をお楽しみください。「ホワイトチョコとラムレーズン」はバニラ生地の中にラム酒漬けのレーズンをたっぷり入れ、上にはラムレーズン入りのホワイトチョコレートのガナッシュを絞り、ピーナッツをのせました。甘いホワイトチョコレートのコクにラムレーズンの芳醇な香りがふわりと漂います。