Les canelés de saison | “Iyokan, Thé et Chocolat Blanc” et “Pommes à la cannelle”

    Here comes the Autumn where fallen leaves stop our steps. One of the seasonal fruits of Autumn is apple. Apples have been known as a nutritious food from old days as we would know from the saying “An apple a day keeps the doctor away.“ Though the very first apple in Japan was believed to be imported from China, it was not until Meiji-era when it was introduced by the United States that it became fully common to grow them. In Japan, “Fuji” apples have the best production output out of all the kinds of apples. The name Fuji was named after the town Fujisaki in Aoyama where they were born, Mount Fuji and the first Miss Japan, Ms. Fujimori Yamamoto. The number of apple breeds is said to be more than 2000 in Japan and 15000 all over the world. There must be more to know about apples that may interest you. Our seasonal canelés for this month, “Iyokan orange and tea and white chocolate” and “Apple and cinnamon” are available from today, the 1st of November. Iyokan and tea and white chocolate canelés are decorated with white chocolate mixed with chopped Iyokan orange peels soaked in Cointreau on top of the dough with tea leaves and Iyokan orange peels. Please enjoy the rich flavor in bergamot aroma of earl gray tea leaves and the freshness of orange. Apple and cinnamon canelés look like there is an apple on each canelés as they are decorated with apple filling. There are dried apples that are sautéed with butter, white wine and vanilla and 12-grain granola put inside of cinnamon flavored dough. The sweetness of apples and the flavor of cinnamon will amuse you with every bite

    足元の落ち葉につい足を止めてしまう季節がやってきました。秋の旬の果物の一つに林檎があります。「一日一個の林檎で医者いらず」というほど、古くから栄養価の高い果物として知られています。日本で最初の林檎は中国から持ち込まれたそうですが、明治時代にアメリカから西洋リンゴが持ち込まれてからは、西洋リンゴの栽培が一般的となりました。日本で一番生産量が多いのは「ふじ」。誕生した場所が青森県・藤崎町であることや、日本を代表する山の富士山、初代ミス日本の山本富士子さんにちなみ命名されたと言われています。林檎の品種は世界では約15000種、日本国内だけでも約2000種類あるそうで、まだまだ奥深い林檎の魅力が気になる秋です。11月の季節のカヌレは「いよかんと紅茶とホワイトチョコ」と「りんごとシナモン」が、本日11月1日(日)よりお目見えです。「いよかんと紅茶とホワイトチョコ」は紅茶生地の中に伊予柑ピールを入れ、上にコアントロー漬けの伊予柑ピールを刻んだものを混ぜたホワイトチョコレートを絞り、伊予柑ピールをのせました。ホワイトチョコレートのやさしい甘さのあとに広がるベルガモットの風味と伊予柑の爽やかさをお楽しみください。「りんごとシナモン」はシナモンが香る生地の中にバター・白ワイン・バニラでソテーしたドライアップルと十二穀シリアルを入れ、上にアップルフィリングをのせて、カヌレの上にりんごがのっているように仕上げました。りんごの甘みとシナモンの香りがお口の中に広がります。