April is comparable to the month “Yayoi” in the old Japanese Lunar Calendar. It is said that the name of the month “Yayoi” is a shortened word of a sentence meaning “the month of trees and plants finally start growing”. The month is also called “Hanamizuki”, the month of beautiful cherry blossoms, or “Haruoshimizuki”, the month that is hard to let go. It is wonderful to cherish this beautiful season full of various flowers with many of our loved ones. Cherry blossom canelés have the smooth bean paste put inside of the cherry blossom dough and decorated with cherry blossom paste, pickled flowers and snowed with freeze-dried mochi rice cakes. They have a delicate flavor just like the image of the fragile flowers. Honey and Cheese canelés are decorated with handmade cheese crumbles and paste of cream cheese mixed with honey is squeezed inside. We hope you will enjoy the sourness of cream cheese, the mellow sweetness of honey and a hint of saltiness.
うららかな春の日差しが心地よい季節となりました。4月は旧暦の「弥生」に相当し、「草木がいよいよ生い茂る」という意味の「木草(きくさ)弥(いや)生(お)ひ茂る月(づき)」が詰まって「やよい」になったそうです。弥(いや)は「いよいよ」の意味。また、桜の花が咲く「花美月」、春を惜しむ「春惜月」ともいいます。さまざまな花が咲き乱れる季節、多くの人と目の前の美しい景色を楽しみたいものです。4月の季節のカヌレは「さくら」と「はちみつとチーズ」が4月1日(土)よりお目見えです。「さくら 」は桜生地の中にこし餡、上に桜餡と桜の塩漬けをのせ、氷餅をふわりと落としました。繊細で淡い桜のようにやさしいお味に仕上がっています。「はちみつとチーズ」はクリームチーズとはちみつを合わせたものを絞り入れ、手作りのチーズクランブルをのせました。チーズの酸味とはちみつの甘さとほんのり塩っけがくせになるお味です。