Les canelés de saison | “Citron” et “Zunda”

    Here comes the season of sparkling fresh green. 16th of May is set as “Day of Travel” as a Japanese famous poet Matsuo Basho departed for his long journey which he later on wrote a book “Oku-no-hosomichi” about. You might be on your trip to somewhere during this Golden Week. It seems that those time been spent away from everyday life refreshes our mind and brings some positive feelings just like the color of the sparkling leaves in May. Our pair of seasonal canelés for this month, “Lemon” and “Zunda” are available from tomorrow, May 1st. Lemon canelés are with lemon dough, decorated with lemon fondant and the lemon peels from Setouchi. The refreshing clear smell of lemon is very suitable for this early summer. Zunda canelés are with dough mixed with paste of Zunda, sweetened mashed soybeans. Please enjoy the rich taste and the tender sweetness of green soybeans.

    新緑が眩しい季節になりました。5月16日は「旅の日」、松尾芭蕉が「奥の細道」に旅だったとして制定されたそうです。ゴールデンウィーク、まさに旅の途中という方も多いのではないでしょうか。日常を離れ、いつもと違う場所で過ごす時間は、心に新しい風を運び、5月の若葉のような新鮮できらきらした気持ちをもたらしてくれるような気がします。5月の季節のカヌレは「檸檬」と「ずんだ」が、本日5月1日(月)よりお目見えです。「檸檬」は生地と上のフォンダンにレモンを使い、瀬戸内産レモンピールをのせました。爽やかなレモンの香りがどこまでも広がる、初夏にぴったりのカヌレです。「ずんだ」は生地の中にずんだ餡を入れて焼きあげました。枝豆のやさしい甘みがぎゅっと詰まった一品です。