Les canelés de saison | “Banane” et “Miel et Fromage”

    The spring has started to bloom as it is getting warmer day by day. The 4th of April is called “Seimei”, shorten for “Seijo-meiketsu” in “Nijushi-sekki”, the Japanese old calendar with 24 seasons. Seimei is said to be the day all plants begin to sprout out and show their faces. Feeling the vernal breeze, why not enjoy this bracing lively season.Our pair of seasonal canelés for this month, “Banana” and “Honey and Cheese” are available from today, April 1st. For banana canelés, you will relish the sweetness of bananas with the hint of cinnamon with the first bite. Honey and cheese canelés have savor of sourness from cream cheese and mellow sweetness of honey comes along with the great accent of the toasted aroma and the crisp texture of baked cheese.

    日々暖かな陽気になり、春の花があちこちで咲きはじめています。4月4日は二十四節気の一つ、「清明」です。「清浄明潔」の略で、草木が芽吹き、草木の種類が明らかになってくる日の意味だそうです。爽やかな風に春の気配を感じる頃、私たちもこの清々しく美しい季節を楽しみたいものです。4月の季節のカヌレは「ばなな」と「はちみつとチーズ」が、本日4月1日(金)よりお目見えです。「ばなな 」は、ばななの甘さとシナモンの香りがふわっと口の中に広がります。「はちみつとチーズ」は、クリームチーズの酸味とはちみつのまろやかな甘さを感じながら、カリカリに焼いたチーズの香ばしさがアクセントの一品です。