Les canelés de saison | “Chocolat gonomi” et “Chocolat blanc et Raisin sec au rhum”

    The warm bright light feels a bit like spring these days. In February 2022, there are 2 days that are repdigits. There are a few ways to pronounce the number “2” in Japanese: “Ni” and “Fu” and because of the pronunciations, tomorrow, February 2nd, 2022 is set as the day of husband and wife (Fu-fu no hi), February 22nd is the day of cats (from the sound cats make in Japanese, Nya) and also the day of Oden, a typical Japanese hot pot for the winter season (for the sound of a blow, “Fuu” when we eat hot dish to cool down the temperature of the food). From a long time ago, it is believed that numbers could imply something all over the world. It may be a fun way to set a special meaning to the repdigits in the month. Our pair of seasonal canelés for this month “Chocolat Gonomi” and “White Chocolate and Rum Raisin” are available from today, Tuesday, the 1st of February. The Chocolat Gonomi Canelés are with the dough mixed with cacao powder and cranberries. They are decorated with dried fruits: cranberries, raisins, green raisins, cassis, apricots, and blueberries after being dipped in the ganache mixed with raspberry jam and dressed up with powdered sugar. The bitter-sweet taste of chocolate and the enjoyable texture may be something you might find addicting. The White Chocolate and Rum Raisin Canelés are decorated with white chocolate ganache mixed with chopped rum raisins and crushed peanuts on top while the vanilla-flavored dough is filled with rum raisins too. Please enjoy the rich scent of the rum raisin with the sweetness of white chocolate.

    春の光に誘われる頃となりました。今年の2月は2並びの日が2回やってきます。明日の2022年2月2日は、「ふ・うふ」の語呂合わせから「夫婦の日」、それから2月22日は、「ニャン・ニャン・ニャン」と猫の鳴き声から「猫の日」、「ふー・ふー・ふー」と息を吹きかけて食べる「おでんの日」でもあります。世界中で古くから数字には意味があると信じられてきました。5つ、6つと「2」が並ぶ日、特別な記念日を創りたくなりますね。2月の季節のカヌレは「ショコラ五ノ実」と「ホワイトチョコとラムレーズン」が本日2月1日(火)よりお目見えです。「ショコラ五ノ実」はココア生地の中にクランベリーを入れ、上にチョコレートのガナッシュを塗り、クランベリー・アプリコット・ブルーベリー・レーズン・グリーンレーズン、仕上げに粉糖を散らしました。チョコレートのビターな味わいと五つの果実の食感をお楽しみください。「ホワイトチョコとラムレーズン」はバニラ生地の中にラム酒漬けのレーズンをたっぷり入れ、上にはラムレーズン入りのホワイトチョコレートのガナッシュを絞り、刻んだピーナッツをのせました。甘いホワイトチョコレートのコクにラムレーズンの芳醇な香りがふわりと漂います。