Les canelés de saison | “Cerisier en fleurs” et “Fromage”.

    Here comes the season where the ray of the spring sun feels very pleasant. The sky has cleared up, flowers blossom and the green turns greener day by day. We can also find some bees as flowers start to sprout. A worker bee is said to travel about 10,000km in their lifetime, about the same distance between Tokyo to San Francisco. The amount of honey that one honey bee collects taking their whole is only one teaspoon. Honey is used in one of our canelés of the month, Honey and Cheese canelés. With knowing the journey of precious honey, it feels very grateful to have you to enjoy it. Our pair of seasonal canelés for this month, “Cherry Blossom” and “Honey and Cheese” are available from tomorrow, the 2nd of April. Cherry blossom canelés have the smooth bean paste put inside of the cherry blossom dough and decorated with cherry blossom paste, pickled flowers and snowed with freeze-dried mochi rice cakes. They have a delicate flavor just like the image of the fragile flowers. Honey and Cheese canelés are decorated with handmade cheese crumbles and paste of cream cheese mixed with honey is squeezed inside. Please enjoy the sourness of cream cheese and mellow sweetness of honey.

    うららかな春の日差しが心地よい季節となりました。空は晴れ渡り、花が咲き、緑が日に日に濃さを増してゆきます。草花が咲きはじめ、みつばちの姿も見かけるようになりました。働き蜂の寿命は30日~40日ほどで、そのあいだに飛ぶ距離は約1万kmにも及び、東京ーサンフランシスコを横断するほどの距離を飛ぶそうです。そんな一匹のみつばちが一生をかけて集めるはちみつの量は、わずかティースプーン一杯。4月の季節のカヌレの一つ、「はちみつとチーズ」にはちみつを使用しておりますが、はちみつの背景を知るとより大切に使い、味わっていただきたいと思う4月のはじまりです。4月の季節のカヌレは「さくら」と「はちみつとチーズ」が、明日4月2日(木)よりお目見えです。「さくら 」は桜生地の中にこし餡、上に桜餡と桜の塩漬けをのせ、氷餅をふわりと落としました。繊細で淡い桜のようにやさしいお味に仕上がっています。「はちみつとチーズ」はクリームチーズとはちみつを合わせたものを絞り入れ、手作りのチーズクランブルをのせました。チーズの酸味とはちみつのまろやかな甘さをお楽しみください。